Boos over snelle sluiting jongerenflat

De Volkspartij Nissewaard is boos dat jongerenflat De Marckenburgh in Spijkenisse al op 1 februari dichtgaat. ,,Nu staan wel honderd van onze jongeren in de kou”, zegt raadslid Peter van der Velden.

Hij baalt, omdat hij begin vorige week op schrifelijke vragen nog als antwoord van wethouder Jan Willem Mijnans (ONS) kreeg dat deze alles gaat proberen om de sluiting over het einde van de collegeperiode van studenten – rond mei – heen te tillen. Vrijdag meldde eigenaar Woonzorg dat het gebouw toch eerder dichtgaat. Van der Velden zegt hierover wederom vragen te zullen stellen.

Mijnans zei gisteren dat ‘wij hebben geprobeerd de periode te rekken, zodat de studenten en starters meer tijd hebben om iets anders te zoeken, maar dat is niet gelukt’. Hij benadrukt dat de huurders wisten dat ze tijdelijk in het vroegere verzorgingshuis zouden wonen. ,,Wij hebben er weinig over te zeggen. De flat is niet van ons. Ons is verteld dat Woonzorg de investeringen om het gebouw veilig en netjes te houden zo hoog vond, dat het niet te overzien was. Het gebouw is gewoon op.”het hele artikle in het AD https://www.ad.nl/voorne-putten/boos-over-snelle-sluiting-jongerenflat~a9f2429e/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *