Column – Wie vertegenwoordigt de lokale VVD nu eigenlijk in ons huidige College van B & W en de Gemeenteraad ?


Column van Franky van Santen op persoonlijke titel.

Wanneer de lokale VVD plannen heeft, dan zullen ze die ten koste van de belangen van de inwoners van Nissewaard door proberen te drukken.

Een sprekend voorbeeld hiervan is het feit dat de VVD Wethouder in de Gemeente Nissewaard vast wil houden aan de plannen, vanwege een akkoord met de Provincie over het openhouden van de polders op Voorne-Putten, om aan de Plaatweg achter Spijkenisse Noord een aantal windmolens te gaan plaatsen.

De verantwoordelijke VVD Wethouder geeft toe dat daar veel verzet van bewoners tegen is, maar dat verzet blijkt hij blijkbaar op de koop toe te willen nemen.

In november van dit jaar verzekerde deze VVD Wethouder de inwoners van Nissewaard zelfs nog dat de fouten die gemaakt waren bij de plaatsing van windmolens in Geervliet en Heenvliet, welke maar op enkele honderden meters van en te dicht bij de woningen van de inwoners staan, niet meer te zullen gaan maken.
Na de plaatsing van die windmolens in Geervliet en Heenvliet regende het klachten van de gedupeerde bewoners vanwege de geluidsoverlast welke deze windmolens veroorzaken.
Bij de het doorzetten van de plannen om een aantal windmolens aan de Plaatweg in Spijkenisse Noord te gaan plaatsen negeert deze VVD Wethouder de bezwaren van de inwoners, welke in de vele overleg bijeenkomsten naar voren kwamen dus gewoon.

Bij de lokale VVD vinden de bewoners geen luistert oor voor hun belangen en bezwaren, worden ze dus wederom door deze lokale politieke partij niet gezien en of gehoord !
Net zoals bij de landelijke VVD worden de belangen van de “gewone” burgers opzij gezet voor economische belangen, waarbij de lokale VVD dus wederom aantoont niet te bestaan uit echte inwoner-vertegenwoordigers !
De V.P.N., ( Volkspartij Nissewaard ), is hier woedend om, en zullen hierover zeker de betreffende VVD Wethouder stevig aan de tand gaan voelen.

De Gemeente Nissewaard zal vermoedelijk kunnen gaan rekenen op claims door de betreffende en gedupeerde bewoners van Spijkenisse Noord wanneer die windmolens daar dan ook daadwerkelijk geplaatst gaan worden.
Dit soort financiële claims kunnen oplopen van ca. € 3.000,00 tot en met ca. € 16.000,00 per claimende en gedupeerde inwoner !
Die vermoedelijk dan aankomende claims worden veroorzaakt door het feit dat ook hier die windmolens weer te dicht bij de huizen van de inwoners komen te staan, ook hier dus geluidsoverlast zullen gaan veroorzaken, welke leidt tot gezondheidsschade en schade aan het woongenot van de betreffende inwoners.
Daarbij zullen deze gedupeerde inwoners ook nog eens verzoeken om Planschade kunnen gaan doen, net zoals de gedupeerde bewoners van Geervliet en Heenvliet toen.

Al met al lijken de betreffende inwoners van Spijkenisse Noord zich dus als “Don Quishot ‘s” te kunnen gaan opmaken voor een strijd tegen de komst van die windmolens !, een strijd tegen de zgn. “Inwoners-vertegenwoordigers” van de lokale VVD.

Niet alleen handelt deze VVD Wethouder dus niet in het belang van de inwoners, maar op lange termijn ook niet in het belang van onze Gemeente Nissewaard, welke financieel flink geraakt kan gaan worden in hun begroting op lange termijn.

Wie vertegenwoordigt de lokale VVD nu eigenlijk in ons huidige College van B & W en de Gemeenteraad ?

Een column van Franky van Santen op persoonlijke titel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *