Dossier Truckparking Spijkenisse – Volkspartij

Update 25-11-2020 in de commissie vergadering bestuur van 24 november, bedankte de fractie Volkspartij de wethouder voor het plannen van een gesprek met een afvaardiging van de truckers, begin december, en vroeg de fractie hoe het nu zit met de slagbomen die nu alweer 2 weken openstaan.
Met alle gevolgen van dien, slapende oostblok chauffeurs, bezoekers van het aanpalende fastfoodrestaurant, die de gehuurde parkeerplekken bezetten, en veel troep achterlaten.
De wethouder gaf aan dat door toedoen van chauffeurs de slagbomen kapot zijn, en dat een nieuw binnenwerk van de slagbomen besteld zijn.
We houden u op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen, redactie.

Uitvoerig sprak Franky van Santen met meerdere truckers, dit verhaal speelt al sinds 2015, in 2017 zijn zaken beloofd waaronder, Tilt Zoom camera’s, een hek is er niet.
Onze Franky kon zijn auto voor de slagboom neerzetten en 45 minuten op zijn gemak rondlopen, zonder aangesproken te worden.
De onveiligheid zit de chauffeurs erg hoog, inbraken, vernieling, de fractie Volkspartij stelt nu vragen aan het college van Nissewaard.

Zijn de in 2017 beloofde  zgn. moderne “Pan-Tilt-Zoom” beveiliging  camera’s ook daadwerkelijk geplaatst door de Gemeente ?


Geacht College,

Onder verwijzing naar artikel 29 van het Reglement van Orde gemeenteraad Nissewaard wil de Volkspartij Nissewaard de volgende vragen voorleggen:

Geachte leden van de Raad en College,De fractie van de Volkspartij heeft uitvoerig gesproken met meerdere chauffeurs en gebruikers van de truckparking aan de Mosterdweg in Spijkenisse.En naar aanleiding van een artikel verschenen op de website van de Volkspartij van 29-04-2020
over de misstanden en onveilige omstandigheden op de truckparking in Spijkenisse
http://volkspartijnissewaard.nl/gemeente-stuurt-truckers-van-kastje-naar-de-muur/
en het artikel in het AD Voorne Putten uit 2017 heeft de fractie van de Volkspartij de volgende vragen aan het college.

Vragen :

Vraag 1 > Is de Gemeente Nissewaard eigenaar / uitbater van het terrein van de Truck Parking aan de Mosterweg in Spijkenisse ?

Vraag 2 > Zo ja,… is de Gemeente Nissewaard dan ook verantwoordelijk voor het onderhoud , orde en veiligheid op dit terrein ?

Vraag 3 > Zo ja,… is de Gemeente dan ook niet verantwoordelijk voor het in stand houden en handhaven van de veiligheid en bescherming van de daar geparkeerde Trucks tegen vernielingen, inbraken, en diefstallen, omdat er voor het gebruik van het terrein door bedrijven en Truckers betaald moet worden aan de Gemeente  ?

Vraag 4 >  Zijn de in 2017 beloofde  zgn. moderne “Pan-Tilt-Zoom” beveiliging  camera’s ook daadwerkelijk geplaatst door de Gemeente ?

Vraag 5 > Zo ja,… waarom werken deze dan blijkbaar niet zoals bedoeld, zo nee… waarom niet ?

Vraag 6 > Waarom worden de klachten over de Truck Parking , welke al sinds maart 2015 aan de Gemeente gemeld worden niet serieus genomen ? en of beantwoord / behandeld ?

Vraag 7 > Waarom kloppen de parkeer tarieven op de web-site van de Gemeente niet met de huidige daadwerkelijk toegepaste tarieven ?!

Vraag 8 > Bij klachten van de Truckers en of bedrijven bij de Gemeente worden de Truckers en of bedrijven naar de politie gestuurd, maar de politie verwijst ze terug naar de Gemeente,… Waarom neemt de Gemeente haar verantwoordelijkheid niet ?

Vraag 9 > De toegankelijkheid tot het betreden van het terrein voor mensen die daar geen gebruik en ook niet voor betalen is vrij en onbelemmerd, waarom is het terrein van de Truck Parking niet met een degelijk hek omheind ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *