Franky over de politiek in Spijkenisse – een column deel V

Franky over de politiek in Spijkenisse

Deel V

>> De Covid 19 Crisis lokaal <<

Normaal gesproken zou ik voor de trouwe lezers van mijn Column verder gaan met mijn verhaal over de Volkspartij, maar we zijn ook in de Gemeente Nissewaard en dus ook in Spijkenisse beland in een gezondheids-crisis van enorme omvang, waarbij de inwoners van Nissewaard ook in onzekerheid verblijven, angst om hun gezondheid en die van hun geliefden, naasten en vrienden hebben waarbij ze ook nog eens worden geconfronteerd met mogelijk verlies van hun banen en inkomen.

De Volkspartij toont in deze enorme Crisis duidelijk aan dat zij er voor de Inwoners zijn en als echte Volksvertegenwoordigers optreden in de Gemeenteraad door op te roepen aan de lokale politiek een éénheid te vormen door, in tijd van deze enorme Crisis, over de politieke tegenstellingen heen te stappen en één front te vormen voor de inwoners van Nissewaard.
En terecht, want de inwoners van Nissewaard hebben er voor gezorgd dat de mensen van het huidige Gemeentebestuur in het Stadhuis mogen en kunnen zitten en betalen daarbij ook hun salaris uit de jaarlijkse aanslagen Gemeentelijke belastingen en de landelijke Belastingen !… zij verdienen en eisen daarom ook terecht goede en regelmatige informatie en echte acute daadkracht vanuit het Gemeentebestuur, waar de Volkspartij dus hard op aandringt.

Daarbij deed de Volkspartij, op 20 maart 2020, ook een oproep aan het huidige Gemeentebestuur via een Brandbrief om het S.M.C. ziekenhuis volledig te gaan voorbereiden voor opvang van inwoners die getroffen worden / zijn door het Covid 19 Virus, omdat het ziekenhuis al over de nodige infrastructuur beschikt.

In die Brandbrief verweet de Volkspartij het huidige Gemeente bestuur en met name Burgemeester, dhr. ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ , dat zij voor de inwoners van Nissewaard niet zichtbaar zijn, zij geen duidelijke informatie naar de inwoners geeft en geen daadkracht toont !

Deze Brandbrief verscheen ook in het Algemeen Dagblad, Facebook en op de website van de Volkspartij.
Op deze brandbrief werd door andere Gemeenteraad fracties fel gereageerd, met name door de fractie’s van de P.V.V. en de O.N.S. !

Dhr. Jeroen Postma van de coalitie partij de O.N.S. verklaarde ; “Moeite te hebben met de manier van politiek bedrijven door de Volkspartij” en verweet de Volkspartij dat zij paniek zouden veroorzaken. Hier toont dhr. Postma en de O.N.S. dus duidelijk aan dat zij niet over de politieke tegenstellingen ten opzichte van de Volkspartij in de Gemeenteraad willen stappen en dus niet als eerste aan het welzijn van de inwoners denken, maar aan hun eigen partij belangen !

Ook de fractie van de P.V.V. Nissewaard deed een duit in het zakje door in een bericht op hun Facebook pagina de Volkspartij en met name Peter van der Velden, voorzitter van de Volkspartij fractie, te beschuldigen van het zaaien van paniek en het “roeptoeteren” van “absurde zaken” en “beschuldigingen” !

Daarbij wil de P.V.V. Nissewaard fractie, net als de O.N.S. dus de keiharde en trieste realiteit niet zien dat het juist het huidige Gemeente bestuur,… door vrijwel geen zichtbaarheid, daadkracht te tonen en het niet geven van volledige en regelmatige informatie over de eventueel genomen en of te nemen maatregelen tegen het Covid 19 Virus naar de inwoners,… de paniek veroorzaken wat het plotselinge hamsteren van benodigde levensonderhoudsmiddelen van de inwoners duidelijk aantoont !
In het zelfde bericht van de P.V.V. Nissewaard stond ook dat de Volkspartij niet moet denken dat zij een groot platform zouden hebben.  Maar dat hebben ze blijkbaar uit het bericht gehaald, na een zeer kritische reactie van ondergetekende.

Daarin tegen steunt de P.V.V. fractie juist het huidige beleid van het Gemeentebestuur en verklaren in het zelfde Facebook bericht 100% achter Burgemeester Foort van Oosten en de Wethouders te staan,… waarmee ze dus gewoon het huidige “Anti-Virus-beleid” van het Kabinet Rutte III steunen !
Daarbij geven ze in hun bericht duidelijk aan dat een totale “Lockdown” van de wereld en ook van Nederland de economie enorme schade zal gaan leiden.
Hiermee stelt de P.V.V. Nissewaard dus de economie / geld dus boven het welzijn en gezondheid van de inwoners van Nissewaard !
En dat terwijl ze zelf in een ander bericht op Facebook zelf aangeven dat 60% van de Nederlandse inwoners VOOR een totale “Lockdown” van Nederland zijn.
Zij gaan dus tegen de roep van Geert Wilders, die al lang van het Kabinet wil dat zij Nederland totaal op slot gooien met een totale “Lockdown”, in !

De P.V.V. Nissewaard fractie heult daarbij samen met de O.N.S. en tonen aan de inwoners van Nissewaard geen betrokkenheid en niets meer dan een P.V.V. Light fractie te zijn, die blijkbaar niet de belangen van de inwoners Vertegenwoordigen !!
De P.V.V. Nissewaard wil in deze tijd van een grote Crisis ook niet over de politieke tegenstellingen in de Gemeenteraad heen stappen,… waar juist de Volkspartij alle Gemeenteraad fracties toe opgeroepen had ! Zij verklaren in hun bericht dat de politiek van de Volkspartij niet de oplossing is en juist “averechts” zou werken.
Dit is niets meer dan het voeren van “politieke-hetse” tegen de Volkspartij !, welke juist voor de P.V.V. Nissewaard fractie weleens heel erg averechts zou kunnen gaan werken !!

De P.V.V. Nissewaard fractie, maar ook die van de O.N.S. zouden zich eens goed achter de oren moeten gaan krabben omdat zij de Burgemeester en Wethouders steunen welke met hun huidige lokale politieke beleid tegen de bestrijding van de Virus-Crisis de inwoners van Nissewaard in totale onzekerheid laten, door totaal gebrek aan goede en regelmatige informatie, geen duidelijke zichtbaarheid en daadkracht tonen waardoor juist de angst voor het Virus veroorzaakt wordt !!

Juist in deze zware en ingrijpende tijd van de Virus-Crisis moeten de P.V.V. en O.N.S. fracties gehoor geven aan de oproep van de Volkspartij en juist NU over de politieke tegenstellingen in de Gemeenteraad heen stappen en daarmee dan als echte Volksvertegenwoordigers gaan optreden,… maar blijkbaar is er bij beide fracties daar de wil niet voor en stellen ze hun eigen partij belangen boven de belangen en het welzijn van de Inwoners van Nissewaard !!

Het huidige Gemeente bestuur volgt het politieke beleid van het Kabinet Rutte III, een Kabinet wat veel te laat, veel te laks heeft gereageerd op de uitbraak van de Covid 19 epidemie in Nederland.
Een Kabinet wat zich liet en laat adviseren door het R.I.V.M. en “deskundigen” als Jaap van Dissel, een gepensioneerde oud viroloog, welke Rutte naar voren geschoven heeft, en hun adviezen blind en naïef opvolgt.
Deskundigen die er in de periode na de uitbraak van de Virus epidemie nogal vaak ongelijk bleken te hebben, wat hun volgende verklaringen bewijzen ;

 > op 22 januari ’20 verklaarde dat het Virus waarschijnlijk niet naar Nederland zou komen.

> op 24 januari ’20 verklaarde ze dat het Virus NIET zo besmettelijk zou zijn.

> op 26 januari ’20 verklaarde ze dat het ineens wel mogelijk was dat het Virus naar Nederland zou komen.

> op 3 februari ’20 verklaarde ze dat er maar een hele kleine kans bestond dat op een verspreiding van het Virus in Nederland, omdat er allerlei maatregelen zouden zijn genomen.

> op 5 februari ’20 verklaarde ze ineens dat iemand pas anderen kon besmetten wanneer die er zelf echt ziek van was.

> op 11 februari ’20 verklaarde ze ineens dat iemand zonder gezondheidsklachten het Virus niet kon verspreiden.

> op 17 maart ’20 verklaarde ze dat ze eigenlijk helemaal niets wisten over het Virus omdat het een hele nieuwe en onbekende mutatie van het SARS-Cov-2 was.

> En op 25 maart ’20 verklaarde ze dat het best mogelijk zou kunnen zijn dat het Virus ook overgedragen kan worden door kinderen, wat ze zelf eerst stellig hadden ontkent !

Wat een “deskundige” verklaringen zijn dat toch hé !!
Nu reageert het Kabinet dan eindelijk eens, geeft het dan eindelijk meer informatie naar de burgers, maar wordt het nu ook geconfronteerd met de gevolgen van hun eigen jaren lange en ingrijpende bezuinigingen op de Gezondheidszorg !
> te weinig zorg personeel, waardoor het huidige zorgpersoneel zich letterlijk dood moet werken !
> te weinig beschermingsmiddelen als mondkapjes, handschoenen, IC bedden en ga zo maar door !
> gesloten en failliete ziekenhuizen !
> grote tekorten aan test-kits waardoor er in Nederland veel te weinig mensen getest kunnen
   worden !

De gevolgen hiervan zijn dus nu al zo’n 434 doden en zo’n 761 Corona patiënten op IC bedden waarbij het werkelijke totaal aantal besmette mensen in Nederland niet duidelijk is, maar ruim 10.000 kunnen zijn , op 27 maart 2020 !
Maar het is duidelijk dat de uitbraak van de Virus epidemie in Nederland nog niet eens op het hoogtepunt is !!

In de Gemeente Nissewaard is het voor de inwoners niet duidelijk hoeveel besmette mensen er in de Gemeente zijn,… op 23 maart melde de krant Voorne Putten dat er 19 besmette mensen zouden zijn.
En meld verder dat er in de regio  4.749 besmettingen zouden zijn geconstateerd waarvan er 1.230 in een ziekenhuis zouden hebben gelegen.
Over eventuele dodelijke slachtoffers wordt niets gemeld.
De melding van de krant Voorne en Putten is van 4 dagen geleden en verder zijn er alleen oudere berichten over onze regio te vinden !

Vanuit het Gemeentehuis van Nissewaard komt er tot nu toe geen informatie over het huidig aantal besmette mensen in de Gemeente en of eventuele overleden mensen vanwege het Virus.
Op de website van de Gemeente is daar ook niets over te vinden, wel heeft de Gemeente nu een digitale “Corona-krant” gepubliceerd, waarin dan nu eindelijk veel informatie is te vinden over genomen maatregelen

Net als het Kabinet reageert ook het huidige Gemeentebestuur van Nissewaard dus veel te laat en te laks !
Over echte handhaving van deze maatregelen is in de huidige realiteit nog geen sprake !

En zo’n politiek beleid inzake de Virus-crisis steunen de fracties van de O.N.S en de P.V.V. Nissewaard ?!!
En dan noemen ze zich “Volksvertegenwoordigers” ??

Auteur :   Franky van Santen
                    Columnist

One thought on “Franky over de politiek in Spijkenisse – een column deel V

  • 10/05/2020 om 11:21
    Permalink

    Beste Franky,

    Ik ben het in grote lijnen eens met jou visie alsmede de verwijten richting ONS en de PVV fractie. Ook ik maakte me grote zorgen over de paniek die ontstond in onze gemeente, lange rijen voor supermarkten en het volkomen ten onrechte hamsteren. Mensen toonden zichzelf als aangeschoten wild. Vanuit den Haag werd deze hamsterwoede weliswaar benoemd maar vanuit de raad bleef het angstvallig stil. Je maakt verwijten richting de genoemde twee partijen maar je had wat mij betreft de hele raad mogen benoemen. Zelf was ik secretaris van de CU en maakte ik mee hoe de huidige fractievoorzitter Simon van Nood opvolgde. Duidelijk zag ik zijn honger naar de extra inkomsten die een zetel opleverden. Ik bemerkte weinig van een roeping en gedrevenheid om de burgers te gaan dienen. Na zijn aantreden werd mijn constatering bevestigd. Ik hoor nagenoeg niets van deze slappe club en de andere partijen (Chris Hottentot uitgezonderd). Iedereen knikt volgzaam en stemt kritiekloos in met wat ONS dicteert. Wat een slap stelletje bij elkaar en inderdaad geeft de houding van PVV en ONS richting de volkspartij aan dat men slechts denkt aan het eigen partij belang (lees financieel gewin). Mijn stem gaat naar de volkspartij! Graag zie ik jullie partij programma tegemoet!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *