Franky’s Blog “De Gemeenteraad”

Franky over de politiek in Spijkenisse

Deel I
>> De Gemeenteraad <<

Spijkenisse, tegenwoordig een onderdeel van de Gemeente Nissewaard, maar zelf blijf ik Spijkenisse eigenlijk altijd zien als een eigen Gemeente.
Zo’n 11 jaar geleden kwam ik vanuit Rotterdam naar Spijkenisse, omdat dat veel beter uitkwam voor de tijd die ik normaal kwijt was aan mijn woon – werk reizen, ik werk over het algemeen in de Botlek en Europoort wat mij een stuk scheelt in tijd die ik normaal kwijt was wanner ik vanuit Rotterdam Noord heen en weer moest rijden.
’S-Morgens was het probleem niet, dan deed ik er gem. maar een half uurtje over,… maar terug, vooral ’s-middags rond een uurtje of 4 was het een drama !… maar dat hoef ik de meeste van jullie niet uit te leggen denk ik.

” Blij en trots was ik, ook al had ik het zelf dan niet tot Gemeenteraadslid mogen schoppen ” – Franky

Dat ik naar Spijkenisse ben getrokken was niet de enige rede, het feit dat in Rotterdam toen al niet een betaalbare huurwoning te vinden was en het feit dat er steeds meer immigranten in mijn geboorte stad kwamen.
Allemaal gevolg van het politieke beleid in mijn geboorte stad, waar ik mij niet in kon en nog steeds niet in kan vinden.
Natuurlijk stemde ik bij de Gemeenteraad verkiezingen steevast op de Leefbaar Rotterdam, voor mij toen het enige alternatief omdat er helaas nog geen P.V.V. Fractie was, die kwam er pas in 2018,…maar toen woonde ik dus al in Spijkenisse,… en hier was ook geen P.V.V. Fractie in de Gemeenteraad van Nissewaard !

In februari 2017 kwam, mijn politieke held, Geert Wilders naar Spijkenisse, natuurlijk ben ik naar dat bezoek gegaan, en tot mijn verbazing wilde de massaal toegestroomde pers mij ook graag interviewen,… nauw, dat heb ik geweten hoor !
Ben in totaal door 14 verschillende journalisten van binnen en buitenland, ja zelfs een journalist uit Korea was daar, geïnterviewd waaronder het NRC, AD, Telegraaf, maar ook Hart van Nederland,… en die hadden mijn interview ook nog eens diezelfde avond uitgezonden.
De zondagochtend erna werd mijn telefoon overspoeld met reacties, vrijwel allemaal positief.
En drie weken later kreeg ik bericht van een P.V.V. Gemeenteraadslid uit Almere, die was mijn naam een aantal keren in de media tegengekomen, had mij ook opgezocht op Facebook en kwam er achter dat ik dus Pro P.V.V. artikelen schreef en die op Facebook publiceerde.
Hij vroeg mij of ik misschien wat voor de P.V.V. wilde betekenen ?…….. Ja, natuurlijk !

De P.V.V. wilde graag proberen om een P.V.V. Fractie in de Gemeente Nissewaard en in de Gemeenteraad te krijgen, of ik daaraan wilde meewerken ?,……. Ja natuurlijk !
De Gemeenteraad verkiezingen zouden in maart 2018 gaan plaatsvinden, dus er was iets meer dan een jaar om een gemotiveerde en serieuze groep mensen bij elkaar te gaan vinden en daarmee een mogelijke P.V.V. Fractie te gaan vormen.

Na mijn CV en sollicitatie naar de P.V.V. te hebben gestuurd, en daarna een persoonlijk gesprek met de leden van de Provinciale P.V.V. Fractie in het Provinciehuis in Den Haag te hebben gehad, werd ik daadwerkelijk in de groep van kandidaat Gemeenteraadsleden voor de Gemeente Nissewaard geplaatst.
De vorming van een P.V.V. Fractie voor mijn huidige Gemeente kon beginnen.

Op vele woensdag avonden ben ik naar het Provinciehuis in Den Haag geweest en werd daar tot een volwaardig Gemeenteraadslid onderricht, want je moet een hoop weten, kunnen debatteren zonder iemand voor rotte vis uit te maken wanneer die het niet met jouw mening en stellingen eens is, je moet met de media kunnen omgaan, en je moet je kort en duidelijk kunnen uitdrukken zowel mondeling als schriftelijk.
Natuurlijk ben ik zowiezo al niet op mijn bekkie gevallen met mijn echte Rotterdamse inslag en kan ik mij ook redelijk schriftelijk uitdrukken, dus dat was voor mij alleen maar plezier hebben daar, mede door het feit dat ik ook wat meer inzichten kreeg op het functioneren van de politiek, waarin ik natuurlijk erg geïnteresseerd was en nog steeds ben.

Het waren leerzame en constructieve avonden, en een mogelijke P.V.V. Fractie voor de Gemeente Nissewaard werd serieus.
De groep kandidaat P.V.V. Gemeenteraadsleden werd ook voor de Gemeenteraadsverkiezingen van 2018 bij de Gemeente ingeschreven.
De verkiezingsdag en avond waren spannend !
Maar,… de P.V.V. kwam,… uit het niets,… met 5 zetels in de Gemeenteraad van de Gemeente Nissewaard !!

Blij en trots was ik, ook al had ik het zelf dan niet tot Gemeenteraadslid mogen schoppen, op diegenen die het wel hadden gered en ook echt een Gemeenteraadslid van de P.V.V. in mijn Gemeente waren geworden !!
En vermoedelijk waren vele van mijn medebewoners in Spijkenisse dat ook, omdat er heel veel P.V.V. aanhangers wonen.
Er is nu een P.V.V. Fractie in onze Gemeenteraad in Nissewaard.`

>> Wordt vervolgd <<

Auteur : Franky van Santen

Over de auteur

Franky van Santen, in 1960 geboren in Rotterdam uit een normaal arbeiders gezin, is een hobby schrijver die een aantal jaren geleden interesse in de binnenlandse politiek kreeg.
Die politieke interesse ontstond uit het feit dat hij voelde dat de politieke besluitvorming in Den Haag ook invloed op zijn eigen leven uitoefende. Daarom begon hij vooral in de social media kanalen en op het internet politieke berichtgeving te volgen en vooral op Facebook ook op die berichten te reageren door middel van het plaatsen van reacties en deel te nemen aan discussies. Uit de veelal positieve reacties op zijn bijdragen, zijn mening en stellingen ten opzichte van de politieke besluitvorming begon hij zelf politiek kritische stukken te schrijven, welke hun oorsprong hebben uit de ervaringen in zijn eigen leven, de dingen die hij om zich heen ziet gebeuren en de dingen die hij mensen om zich heen en in zijn omgeving hoorde vertellen over hun beeld van de binnen en buitenlandse politiek.

De artikelen die Franky schrijft en publiceert in de social media kanalen worden momenteel gelezen door gem. zo’n 90 tot 100.000 social media gebruikers, vooral op Facebook waar zo’n 260 gebruikers hem volgen.
Verder publiceert hij zijn politiek kritische stukken naast Facebook ook op MeWe, VK, MySociali, Yoors en is hij ook actief op Twitter en Instragram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *