Franky’s Blog “de Teleurstelling”

Franky over de politiek in Spijkenisse

Deel III
>> De Teleurstelling <<

Eindelijk was er dan een P.V.V. Fractie in onze Gemeente Nissewaard – Spijkenisse !
In maart 2018 waren er 85.451 inwoners in de Gemeente Nissewaard, daarvan waren er toen 68.055 kiesgerechtigd.
En 4.591 hadden er voor de P.V.V. gekozen, wat de P.V.V. Fractie met 5 zetels in de Gemeenteraad bracht.
Geweldige ontwikkeling voor onze Gemeente en – Spijkenisse natuurlijk dacht ik, en vele van mijn mede inwoners.

” Toch twee echte volksvertegenwoordigers in onze Gemeenteraad !! ” – Franky

Dat leek natuurlijk nog niet veel, 5 zetels van de 37, maar in ieder geval een goed begin. Tenslotte had de V.V.D. er 1 verloren en had er nog maar 3 over en ook had de P.V.V. toch mooi ook een zetel van het C.D.A., C.U. en D66 afgenomen !
En dat zijn ook de politieke partijen die op landelijk niveau ons land al mooi naar de kloten geholpen hebben en mogen dat dus ook niet nog eens met onze Gemeente en Spijkenisse gaan doen.
Dus waren die Gemeenteraadsverkiezingen helemaal niet zo slecht verlopen.

Niet alleen ik, maar vele van mijn mede inwoners verwachte dan ook toch wel enige veranderingen in het politieke beleid in onze Gemeente, ondanks dat de O.N.S. dan helaas toch nog de grootste bleef en de PvdA net nog een zetel meer had, was een mogelijke samenwerking met Nissewaard Lokaal ( N.L. ) toch een mooie mogelijkheid en optie, omdat die op veel punten een overeenkomst met de politieke doelstellingen en streven van de P.V.V. vertonen.
Een samenwerking met die N.L. zou een mogelijke politieke macht van 9 zetels opleveren en dan toch mooi bijna een kwart van de kiezers vertegenwoordigen.
En dat vond ik dan een mooi begin en vooruitzicht op beleidsveranderingen van de Gemeente Nissewaard.

Het was mij natuurlijk, tijdens de opbouw en vorming van een nieuwe P.V.V. Fractie voor de Gemeente Nissewaard, niet ontgaan dat er binnen de groep van de aspirant-fractieleden al enige mening verschillen bestonden over bepaalde punten waar de P.V.V. als Landelijke politieke partij voor staat en naar streeft.

Die, kleine maar toch belangrijke, mening verschillen, kwamen bij de bijeenkomsten in het Provinciehuis in Den Haag, bij de provinciale P.V.V. Fractie al wel wat naar voren, maar werden toch duidelijker wanneer de groep eigen bijeenkomsten in Spijkenisse hield en daar natuurlijk ook een goed verkiezingsprogramma probeerde op te stellen.

Voorbeeld, er werd geopperd dat “we” de Voedselbank zouden moeten gaan sluiten omdat sommigen daar tegen waren.
Maar er zijn helaas voedselbanken noodzakelijk, dus ook in onze Gemeente.
Mijn mening daarin was en is dat je de voedselbank pas kan gaan sluiten wanneer je de problemen van diegenen die wekelijks helaas afhankelijk zijn van die voedselbank opgelost hebt.
Helaas maakte ik geen deel meer uit van de groep aspirant Fractie leden voor de P.V.V., wat ik aan de pers en een bepaald artikel in een krant te danken had, daarover zal ik in een volgend deel van deze serie wel dieper op ingaan, dus kreeg geen inzage meer in het uiteindelijke verkiezingsprogramma van “onze” P.V.V. Fractie voor onze Gemeente.

Natuurlijk zullen vele denken dat er binnen die groep aspirant Fractie leden ook het bekende “haantjes gedrag” de kop zal hebben opgestoken, maar dat moet ik dan toch echt tegen spreken, het was eigenlijk best wel vrij snel duidelijk wie bijvoorbeeld de Fractie voorzitter zou kunnen gaan worden, en uiteindelijk is mijn idee daarover ook werkelijkheid geworden,.. het werd Peter van der Velden,… en daar was ik het ook mee eens en blij voor Peter.

Dat Peter en ook Boy Wildeboer echt hardliners in het P.V.V. gedachtegoed, politieke doelstellingen en streven zijn was mij ook al snel duidelijk, en daar was ik ook heel blij mee.

De blijdschap en trots, die met mij vele andere inwoners van onze Gemeente hadden bij het feit dat onze P.V.V. een Fractie in onze Gemeenteraad had weten te realiseren en ook nog eens 5 zetels hadden weten te bemachtigen,……. Maakte plaats voor grote teleurstelling !!!

De teleurstelling bij mij zelf, maar ongetwijfeld bij vele echte P.V.V. aanhangers en stemmers in onze Gemeente en vooral Spijkenisse, was erg groot toen in juni 2019 de P.V.V. Fractie in de Gemeenteraad van Nissewaard uit elkaar viel !!
In alle eerlijkheid had ik heel diep in me hart dit eigenlijk wel zien aankomen, maar mijn hoop op dat alles wel goed zou komen met de Fractie overheerste dat diepe gevoel,… dus kwam de breuk toch hard aan !
2 zetels weg !!,… dacht ik toen, weer geen goede vertegenwoordiging meer van de “gewone” autochtone Nederlandse inwoners in onze Gemeente meer,… en er kwamen wat “minder” politiek-“correcte” opmerkingen achteraan !!

Maar,…….
… wat was ik blij en opgelucht toen bleek dat Peter van der Velden en Boy Wildeboer niet uit de Gemeenteraad stapten,… en gewoon op hun eerlijk verdiende zetels bleven zitten en “gewoon” even de nieuwe lokale politieke partij … de Volkspartij oprichtte !!
Toch twee echte volksvertegenwoordigers in onze Gemeenteraad !!

Volkspartij vooruit,…. Volkspartij Nissewaard werd de uiteindelijke naam en met een pakkend logo !,…een prachtige witte ster op een groene achtergrond.
Hulde aan Peter van der Velden & Boy Wildeboer !!

Het gedachtegoed van de P.V.V., de politieke doelstellingen en streven wordt door de Volkspartij goed voortgezet.
Het was natuurlijk best een emotioneel besluit van Peter, die het Fractie voorzitterschap van de Volkspartij op zich heeft genomen, maar ook zeker van Boy, want beide hebben zich voor 200% ingezet bij de opbouw van de P.V.V. Gemeenteraad Fractie.

Voor beide heren is het een ereschuld die ze aan hun kiezers, een dikke 3.500 voorkeursstemmen, willen inlossen, waarbij ze helaas hebben moeten constateren dat ze die ereschuld met de andere, overgebleven leden van de P.V.V. Fractie, niet kunnen en mogen waarmaken.

Ze konden zich niet meer verenigen met het feit dat de leden van de P.V.V. Fractie, Anita Verweij – Talboom, Gloria Molenaar – Frances en Frank van Boven voor een softe aanpak van de problemen en politieke vraagstukken in onze Gemeente hebben gekozen en daarmee de Fractie tot een soort P.V.V. Light “degradeerde”,… terwijl Peter van der Velden en Boy Wildeboer juist de harde lijn van de P.V.V. voor staan, waardoor de bom uiteindelijk barste en de P.V.V. Fractie scheurde en in twee delen uit elkaar viel.

Naar mijn eigen bescheiden, toch duidelijke mening, hebben de P.V.V. kiezers in onze Gemeente ook niet gekozen voor een P.V.V. Light.

Wordt vervolgd !

Auteur : Franky van Santen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *