Dossier Truckparking

Gemeente stuurt Truckers van kastje naar de muur

Gemeente stuurt Truckers van kastje naar de muur !

Onder de industriële rook van Rotterdam ligt de Gemeente Nissewaard, met daarin de stad Spijkenisse.
Ook de Gemeente Nissewaard is in economisch opzicht ook afhankelijk van vervoersbedrijven, welke met hun Trucks vele goederen naar de bedrijven in de nabij gelegen havens aan en afvoeren.
Vele Truckers van die bedrijven zijn ook woonachtig in deze Gemeente, waardoor zij vaak genoeg hun Trucks in de woonplaats binnen de Gemeente moeten parkeren om lekker thuis van hun rust en vrije tijd te kunnen genieten , maar waar er ook chauffeurs vanuit het buitenland regelmatig hun Trucks op de Truck-parkeerplaatsen in de Gemeente en Spijkenisse moeten parkeren om aan hun benodigde rust te kunnen nemen.
Deze Truckers willen natuurlijk veilig hun Trucks kunnen parkeren, achterlaten , zonder de angst dat hun Trucks worden beschadigd, open gebroken, hun kostbare bezittingen, ladingen  en of hun complete Trucks met trailer en al gestolen worden en zij zelf slachtoffer worden van eventueel geweld van de vernielers en of dieven !

De zgn. “24 uurs” camera bewaking blijkt niet te werken !
Dat blijkt ook uit een artikel van het AD – Voorne Putten van februari 2019 !!


In de Gemeente Nissewaard zijn daar dan ook een aantal Truck Parkings voor ingericht, welke 24 uurs bewaking hebben…. tenminste dat wordt door de Gemeente Nissewaard gesuggereerd,… en waar de transportbedrijven en de Truckers zelfs voor moeten betalen !
Zo is er ook zo’n Truck Parking aan de Mosterweg in Spijkenisse, naast de Groene Kruisweg ( N218), nabij een vestiging van een Fastfood Restaurant.
Truckers van onze Gemeente maken daar ook zeer regelmatig gebruik van, maar ondervinden regelmatig dingen mee die op een goed bewaakte Truck Parking niet zouden kunnen en mogen gebeuren.
Zo worden er regelmatig vernielingen aan Trucks geconstateerd, zijn er zegels van containers afgeknipt en de containers geopend en is er recentelijk zelfs een complete Truck met oplegger met container van de Truck Parking gestolen !
De getroffen en betrokken Truckers hebben hun klachten en problemen ook al sinds maart 2015 aangegeven aan de Gemeente, getuige een artikel van Rijnmond Nieuws ;
https://www.rijnmond.nl/nieuws/113177/Truckers-Spijkenisse-boos-over-parking-Mosterweg
Ook doen zij regelmatig meldingen van dit soort problemen bij de Gemeente Nissewaard, maar werden en worden dan van het kastje naar de muur gestuurd !!
Vanuit de Gemeente worden zij naar de Politie gestuurd en de Politie verwijst hun weer terug naar de Gemeente !!

Maar waarom moeten de Truckers en bedrijven dan voor het gebruik maken van die Truck Parking, van de Gemeente, betalen ??

Aansprakelijkheid voor de geleden schade van de Truckers en hun werkgevers wordt door de Gemeente, met als rede dat het daar “parkeren op eigen risico” is categorisch naar de Politie doorgeschoven…. Maar waarom moeten de Truckers en bedrijven dan voor het gebruik maken van die Truck Parking, van de Gemeente, betalen ??
De Gemeente Nissewaard neemt dus geen verantwoording , maar laat wel betalen !!
https://www.nissewaard.nl/parkeren-verkeer-en-vervoer/parkeren-verkeer-en-vervoer_to/vrachtwagen-parkeren.htm

Abonnement :                                 € 260,90 per kalenderjaar ( is dit jaar door de Gemeente met 20 %
                                                           verhoogd ! )
Borg voor het Pasje ( Keycard ) :  € 50,00

Parkeren zonder abonnement ;
e 3 uur ( start tarief ) :                  € 3,90
Per 6 minuten ( vervolg tarief ) :  € 0,13  ( € 1,30 per uur )
Maximum dagtarief :                     € 19,50

De parkeer tarieven zijn de huidige parkeer tarieven, welke dus niet overeenkomen met wat de Gemeente zelf op haar website aangeeft !!
Daar is dus ook sprake van misleidende informatie verstrekking door de Gemeente !!

Wanneer ze daarop worden aangesproken door aanwezige Truckers, dan geven ze als antwoord dat ze van de Gemeente toestemming  hebben om op de Truck Parking met hun leerlingen te oefenen !

De Gemeente heeft in de voorgaande jaren wel een aantal maatregelen genomen en wat investeringen gedaan op aandringen van de Truckers,… zoals het plaatsen van slagbomen, camera’s  en de Truckers hebben ook een pasje kunnen aanschaffen, en de bedrijven een abonnement… maar alsnog blijken daarmee de problemen niet opgelost !!
De betreffende slagbomen kunnen er gemakkelijk worden uitgereden, zeker met een Truck… het terrein is verder niet omheind met een degelijk hek, maar is van alle kanten eenvoudig toegankelijk !
De zgn. “24 uurs” camera bewaking blijkt niet te werken !
Dat blijkt ook uit een artikel van het AD – Voorne Putten van februari 2019 !!
https://www.ad.nl/voorne-putten/betere-camera-s-in-strijd-tegen-inbraken-in-trucks~a148ceaf/
Er wordt in dat artikel gesproken over de mogelijke aanschaf van zgn. “Pan-Tilt-Zoom-beveiligingscamera’s, of die ook ooit door de Gemeente daadwerkelijk aangeschaft en geplaatst zijn is erg onduidelijk.
Bij een onderzoek bezoek aan de Truck Parking aan de Mosterweg, op 26 april 2020, kon de auteur van dit artikel op z’n gemakkie het terrein opwandelen, langs de slagboom, en reageerden de aanwezige camera’s NIET toen hij er voorbij wandelde !
Hij wandelde ongeveer dik drie kwartier, ongestoord, over de Truck Parking  en geen enkele vorm van “handhaving” van de orde en veiligheid, Boa’s en of Politie kwamen een kijkje nemen !
In drie kwartier tijd kun je dan natuurlijk op je gemak vernielingen aan Trucks aanrichten, spullen van en uit de Trucks wegnemen, zegels van containers verbreken en of ladingen beschadigen en of wegnemen, en dus ook “gewoon” een complete Truck met oplegger en al meenemen, voor doorgewinterde Truck dieven is dat in drie kwartier een “appel – eitje” karweitje  !!
Dat de huidige slagboom en het ontbreken van een degelijk hek, met bij de toegang een schuifhek, totaal niet toereikend is blijkt uit het feit dat Motorrijschoolhouders en instructeurs regelmatig gebruik kunnen en ook maken van het terrein, omdat die gewoon langs de slagboom kunnen rijden, en daar dus NIET voor betalen !
Wanneer ze daarop worden aangesproken door aanwezige Truckers, dan geven ze als antwoord dat ze van de Gemeente toestemming  hebben om op de Truck Parking met hun leerlingen te oefenen !
Volgens een bekende Trucker uit Spijkenisse wordt de camera bewaking ergens in een centrale post bekeken, maar dat die in de nachtelijke uren maar door één persoon bekeken worden en dat die ene persoon ook zelf nog eens op meldingen moet reageren, en dan dus zijn post moet verlaten !
Wanneer er in de nachtelijke uren door buitenlandse chauffeurs op de Truck Parking wordt overnacht, wat daar niet toegestaan is en wat ook op een bord aangeven staat, wordt daar niet op gehandhaafd !
Ook blijkt er totaal niet door de Gemeente gehandhaafd te worden op het parkeerverbod bij de nabij gelegen gevangenis, waar buitenlandse Truckers hun trucks parkeren, of aan de overkant van de Groene Kruisweg in het industrieterrein Halfweg, waar met borden duidelijk aangegeven is dat het daar verboden is !
Wanneer betrokken Truckers dan het Gemeentelijke Parkeer Beheer bellen worden zij naar de Gemeente verwezen,… maar wanneer ze dan de Gemeente daarover bellen worden ze weer naar het Parkeer Beheer terug verwezen !!
Het is dus duidelijk dat de Gemeente geen enkele verantwoording en of actie onderneemt en blijkbaar alleen maar geld aan de Truck Parking wil verdienen, maar de orde en veiligheid op de Truck Parking NIET serieus neemt  !!

Wanneer betrokken Truckers dan het Gemeentelijke Parkeer Beheer bellen worden zij naar de Gemeente verwezen,… maar wanneer ze dan de Gemeente daarover bellen worden ze weer naar het Parkeer Beheer terug verwezen !!


Zijn de Truckers, samen met hun gezinnen en ook belasting betalende inwoners van de Gemeente Nissewaard, soms niet belangrijk genoeg voor de Gemeente ??
Is hun veiligheid en welzijn ondergeschikt aan de economische belangen van de Gemeente ??
Zijn de kostbare Trucks en hun ladingen soms ook niet belangrijk genoeg voor de Gemeente ??
Hier is dus sprake van Gemeentelijk Wanbeleid !!
Wordt vervolgd.
Auteur :   Franky van Santen ( Columnist )
Alle betrokken personen, zijn niet vernoemd in dit artikel maar bekend bij de redactie, redactie Volkspartijnissewaard.nl

One thought on “Gemeente stuurt Truckers van kastje naar de muur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *