Onze Identiteit

Ons eerste standpunt is tegelijkertijd voor velen het moeilijkste punt.
Want wat is onze identiteit?
Bouw mee aan de Volkspartij en geef je mening.
is het :
– onze normen en waarden en wat zijn die?
– het zorgen voor onze ouderen
– de bakker in de straat en een praatje
– Elkaar groeten en bedanken voor het oversteken.
– Het voor elkaar opnemen
– Klompen en molens
– Het wij gevoel
– onze gemeenschappelijke taal
– Onze jeugd een plek geven ( TexMex terug )

discussieer met ons mee op facebook

One thought on “Onze Identiteit

 1. Onze identiteit, een veel besproken onderwerp in de huidige tijd.
  Eigenlijk helemaal niet zo moeilijk wanneer men gewoon naar zichzelf kijkt en de realiteit durft te benoemen.
  Onze identiteit wordt bepaald door de plaats op onze aarde waar we geboren worden, waar we opgroeien, spelen, ons zelf kunnen ontwikkelen en later onze eigen gezinnen kunnen stichten.
  Vooral de plaats waar we geboren zijn, gespeeld hebben en ons ontwikkeld hebben spelen hierbij een grote identiteit bepalende factor.

  Wanneer je, zoals ik zelf, geboren bent in Nederland, daar opgegroeid bent, gespeeld hebt en je zelf hebt ontwikkeld,… dan ben je opgegroeid in de Nederlandse cultuur, met de Nederlandse tradities, gebruiken, gewoonten en manier van samenleven, met de Nederlandse normen & waarden, vrijheden & rechten, regels & wetten.
  Die Nederlandse waarden hebben je identiteit bepaald, en bepaald wat voor een persoon je bent geworden,… een Nederlander.
  Dat je ouders je bij je geboorte netjes hebben aangegeven bij de Burgelijkestand hoort bij die Nederlandse regels & wetten, dan ben je op papier ook officieel een inwoner van Nederland, een autochtone Nederlander/se.
  In je eerste levens jaren wordt je netjes bij je ouders in het paspoort bijgeschreven, tot dat je de leeftijd hebt bereikt dat je zelf een paspoort of identiteitsbewijs kan en mag en uiteindelijk ook moet hebben, ook een onderdeel van die Nederlandse regels en wetten.
  Maar het belangrijkste is,… je bent opgegroeid in de Nederlandse cultuur, je hebt in vrijheid en veiligheid kunnen en mogen spelen,… je hebt kunnen en mogen genieten van Nederlandse tradities en gebruiken,… je hebt je kunnen en mogen ontwikkelen in vrijheid en veiligheid en de Nederlandse manier van samenleven, vrij, veilig, mocht en kon gewoon voor je eigen mening uitkomen,… dat zijn de normen en waarden die jou als persoon hebben gevormd en je identiteit hebben bepaald.
  Zie je,… zo moeilijk is het vraagstuk “je identiteit” helemaal niet 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *