Parkeren in Spijkenisse.

Laten we er geen doekjes om binden. Parkeren in Spijkenisse is voor iedereen te duur. We willen allemaal wel eens familie of vrienden uit nodigen, maar die weten ook dat zij dan 10 euro op de dag extra kwijt zijn voor parkeren. Hier moet iets aan te doen zijn, maar niet met de huidige macht in de politiek. Voor inwoners en visite, maar ook voor beroepschauffeurs, moet parkeren toch goedkoper kunnen.

Momenteel is parkeren in het centrum al 2,85 per uur. Als je een dag in het centrum wilt blijven, ben je al snel bijna 10 euro kwijt als je op schiet. Kortom, parkeren in Spijkenisse is veel te duur. Het zorgt voor minder gezelligheid in het centrum, minder aandrang voor kleine ondernemers en toch over de jaren voor een deuk in jouw portemonnee.

Gratis parkeren
Je kan er nu al voor zorgen dat je in veel gebieden gratis kan parkeren in Spijkenisse. Daarvoor moet je een bewonersparkeervergunning aanvragen. Als je deze vergunning hebt kan je in Spijkenisse buiten de Gildewijk en het Centrum gratis parkeren. Je kan met die vergunning ook zorgen dat visite iets minder betaald, maar daarvoor betaal je nog steeds 50 cent per uur. Vergunningen voor lang parkeren, lopen op tot 764 euro per jaar.

Kenteken parkeren
Om het parkeren in Spijkenisse iets makkelijker te maken, kan je sinds 2020 ook met je kenteken parkeren. Dit was een goed idee, maar is niet goed uitgerold. Daardoor moet je nu vaak nog steeds heel je kenteken invoeren bij een parkeerautomaat. We zijn nu een jaar verder en het is triest dat we dit als gemeente niet al veel makkelijker hebben gemaakt. Parkeren in Spijkenisse moet makkelijker en goedkoper kunnen.

Hoe? Laten we eerst beginnen met stoppen met de prijs ieder jaar te verhogen. Elke keer als er een nieuw beleid, zoals kenteken parkeren wordt ingevoerd, wordt het parkeren in Spijkenisse ook weer duurder. Je merkt het niet direct, maar in 2019 was de prijs in het centrum nog 2,70. In 2020 was dit al 2,80. Ook in de goedkoopste parkeerzones zijn deze prijzen met 10 cent per jaar verhoogt de laatste 2 jaar.

De gemeente Nissewaard verdient ieder jaar meer dan 3 miljoen euro aan parkeergeld. De kosten zouden meer dan 4 miljoen euro zijn, maar het is nog niet bekend waar die kosten dan precies aan worden besteed. Een voorbeeld zou zijn dat je nu contactloos kunt afrekenen. Persoonlijk heb ik geen 20 cent per uur over om contactloos te kunnen betalen. Verder zou de nieuwe parkeerapp ook veel geld hebben gekost. Parkeren in Spijkenisse is onnodig duur en eerlijk gezegd niet eens zoveel makkelijker. We zouden meer moeten kunnen leren over het parkeerbeleid in Nissewaard en waarom dit dan zoveel geld moet kosten. Laten we vooral beginnen met vragen, wat de Inwoners van Spijkenisse dan belangrijk vinden aan het parkeren en hoe we dit voor jou kunnen verbeteren. De volkspartij strijdt voor een eerlijk en nuttig parkeerbeleid in Spijkenisse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *