Persbericht Volkspartij Waterland

PERSBERICHT

Achterkamertjes politiek omtrent gebiedsontwikkeling Vlinderveen onder het genot

                       van een bakkie koffie

De Volkspartij is ontsteld na de raadsvergadering van woensdag 31 maart waar de meerderheid van de gemeenteraad haar goedkeuring heeft verleend om €50.000 toe te kennen aan een particulier ontwikkelingsbedrijf ‘Realconomy’ voor een ‘haalbaarheidsonderzoek’ naar gebiedsontwikkeling Vlinderveen.
Ook zal er een projectleider aangesteld worden.
De wijk Waterland met name het gebied Vlinderveen zal veranderen in een dichtbebouwde stenen buurt met 150 extra hoogbouw appartementen als het aan de coalitiepartijen O.N.S en VVD ligt.
Ook een vernieuwde school pal naast woningen is de optie en boven op het dak van de school wil men een speelplaats voor kinderen realiseren op slaapkamer hoogte.
Tevens zal er groen moeten verdwijnen voor parkeergelegenheid

De Volkspartij staat hier uiteraard afkeurend tegenover, onze fractie heeft hierin haar tegen stem laten gelden.
Uiteraard is de Volkspartij voor vernieuwing of beter gezegd verbetering maar dan wel met behoudt van het dorpse karakter dat onze wijk zo uniek maakt met behoudt van groen.
Wij zijn absoluut niet geïnteresseerd in 150 dure nieuwbouw woningen en spelende kinderen op het dak van een school tegenover uw slaapkamerraam

Het zit de Volkspartij ontzettend dwars dat dit idee uit de hoed komt van een commercieel ontwikkelingsbedrijf dat al enige tijd eigenaar is van het snookercentrum op Winkelcentrum Waterland oftewel een O.N.S kent O.N.S verhaal, vriendjespolitiek wellicht?
Wij sluiten niets uit.
Het is de coalitiepartijen ONS en VVD niet vreemd om telkens weer zonder overleg en betrokkenheid met de inwoners hun doel te realiseren.
De directe bewoners en omwonende van Vlinderveen zijn op geen enkele manier ingelicht dan wel voorgelicht.
Het idee is ontstaan buiten de bewoners om onder het genot van een bakkie koffie zo liet wethouder Igor Bal de raadsleden weten tijdens de raadsvergadering.
Wethouder Bal liet tijdens de vergadering tevens weten dat de berichtgeving naar de bewoners verkeerd is gegaan waardoor de brieven niet zijn aangekomen?

Mevrouw N. Kiers van O.N.S voerde het woord voor haar partij in deze raadsvergadering waarin zij het abjecte voorstel op een wel zeer arrogante manier verdedigde.
Ook de VVD liet hier zijn ware gezicht zien zoals wij de VVD ook landelijk kennen.
Wij zagen de ogen van Willem van Staalduinen veranderen in dollartekens toen ook hij zijn jawoord gaf aan ‘Realconomy’

De Volkspartij is deze volksverlakkerij spuugzat.
Ook nu weer blijkt dat de burger niet gehoord wordt.
Wij doen hier niet aan mee.
Wij zijn geen kuikens die achter moeder de eend aanwaggelen.
De Volkspartij hecht veel waarde aan de betrokkenheid van onze inwoners en ook met deze kwestie horen wij graag eerst de mening van de bewoners in en om de directe omgeving van de Vlinderveen alvorens de gemeente in zee gaat met een ontwikkelingsbedrijf die waarschijnlijk genoot van een espresso en een Verkade Koekje en op de koop toe schudde wethouder Igor Bal €50.000 uit zijn mouw. Dhr Bal zal misschien gedacht hebben ‘Als blijkt dat iets een minder gunstige kant heeft, ga je niet moeilijk doen: Je maakt gewoon het beste er van dank zij de belasting betaler. Het tweede kopje espresso werd ingeschonken, wilt u er nog een koekje bij ?

                                                              EINDE PERSBERICHT

One thought on “Persbericht Volkspartij Waterland

 • 03/04/2021 om 16:07
  Permalink

  Hallo ik ben het geheel eens met de Volkspartij
  het is de zoveelste keer dat de bewoners buitenspel worden gezet vroeger was dit alleen
  ONS ,maar nu samen met Vvd het is net Denhaag
  alleen zonder de hr.Omzigt maar de rest is het zelfde te bang voor de stemgerechtigden, dus voor de volgende verkiezingen ook deze partijen eruit sturen, dit is een reactie van een bewoner van Waterland en een boze.

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *