Schriftelijke vragen Volkspartij oversteekplaats Vlinderveen Snoekenveen

SCHRIFTELIJKE VRAGEN NAAR AANLEIDING VAN ONVEILIGE OVERSTEEKPLAATS KRUISPUNT SNOEKENVEEN/VLINDERVEEN

Naar aanleiding van het zoveelste ongeval bij het zebrapad Snoekenveen/Vlinderveen in de wijk Waterland op woensdag 03 maart jl. waar een 7 jarig meisje op haar fietsje aangereden werd door een auto nadat zij van school naar huis fietste en hierdoor op de motorkap van de auto terecht kwam en vervolgens enkele meters verderop op de weg terecht kwam heeft de Volkspartij zeer geraakt en hebben wij over dit gevaarlijke kruispunt schriftelijke vragen ingediend aan het college

Wij zijn ondanks het vreselijke ongeluk erg blij dat het meisje behalve zeer geschrokken te zijn en bont en blauw van de aanrijding en de val geen verdere lichamelijke letsels heeft opgelopen.
Wij hopen voor onze jonge stadsgenote en haar ouders dat zij er weer snel bovenop komt.
Dit ongeval staat niet op zichzelf.
De afgelopen jaren hebben er meerdere aanrijdingen plaatsgevonden op dit kruispunt waarvan sommige met zeer ernstige letsels.

Tot de dag van vandaag wordt er aan veiligheid niets gedaan.
Het viel de Volkspartij op dat er vrij snel na dit ongeluk de struiken werden gesnoeid die het zicht belemmeren van overstekend publiek.
Er moet dus eerst iets gebeuren voordat de gemeente Nissewaard naar onze mening zeer beperkte actie onderneemt.
Het snoeien van de struiken moet frequenter maar dit alleen vind de Volkspartij niet voldoende.
Juist bij dit kruispunt dat doorgang geeft richting scholen en het winkelcentrum Waterland dient meer veiligheid te bieden dan alleen het snoeien van een paar takjes.

Onze schriftelijke vragen luidt als volgt:

Vraag 1: Is het dagelijks bestuur net als de Volkspartij van mening dat met name dit kruispunt bij het zebrapad De Dijkgraaf, Snoekenveen, Vlinderveen levensgevaarlijk is voor overstekend publiek?
Zo nee waarom niet

Vraag 2: Is het dagelijks bestuur van mening dat hier ten spoedigste veiligheidsmaatregelen genomen moeten worden denkend aan bijvoorbeeld stoplichten en/of snelheid vertragende drempel s.
Zo nee waarom niet ( De Volkspartij ziet het liefst beiden voorbeelden dit ter voorkoming van nog meer ongelukken)

Vraag 3: Is het dagelijks bestuur van mening dat het snoeiwerk van de desbetreffende struiken die het zicht ontnemen te wensen overlaat en dat hier frequenter gesnoeid dient te worden.
Zo nee waarom niet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *