Vrijwilliger Akkers gewaarschuwd om politieke voorkeur Volkspartij

Aangifte discriminatie wegens politieke gezindheid.

Willem vrijwilliger van buurtcentrum de Akkers in Spijkenisse is door het bestuur van de wijkgroep de Akkers, gewaarschuwd om zijn steun voor de Volkspartij.

“Het kan nooit zo zijn dat een vrijwilliger om zijn politieke voorkeur weggepest wordt” _ Raadslid Boy Wildeboer

Geïntimideerd als dat Willem hierdoor was, mede door resultaten uit het verleden, waar  diverse vrijwilligers en coördinatoren voor kritiek op het bestuur van de wijkgroep weggestuurd of weggepest zijn, heeft Willem aangifte gedaan bij de politie voor discriminatie wegens politieke gezindheid.

Het bestuur van de wijkgroep ligt momenteel onder vuur door allerlei misstanden in het buurthuis. De Volkspartij steunt Willem en alle andere weggestuurde vrijwilligers en coördinatoren en zal vragen stellen aan het college over het weren van vrijwilligers om hun politieke voorkeur, bij deze door de gemeente jaarlijks gesubsidieerde stichting.

6 thoughts on “Vrijwilliger Akkers gewaarschuwd om politieke voorkeur Volkspartij

 1. Het is gewoon te gek voor woorden, dat deze “helden ” (de vrijwilligers en coördinatoren)
  Die een WC draaiende te houden, zo vernederd worden.wat mij betreft mogen ze dat bestuur inruilen voor nieuwe mensen, die wel respect voor de vrijwilligers hebben.
  Ik zeg..respectloos betekent werkeloos.

 2. Dat het niet goed gaat in het Wijkcentrum / Sporthal “De Akkers” zijn niet zomaar geruchten, zeker niet wanneer een vrijwilliger aangifte van discriminatie doet vanwege eigen politieke voorkeur !
  Dan gaat het alleen niet goed, maar is het goed mis !!

  Wanneer vrijwilligers zich nzetten voor de buurtbewoners, daar met hun ziel en zaligheid het zo gezellig en leuk mogelijk proberen te maken voor buurtbewoners, de ouderen, jeugd en kinderen dan kan en mag een persoonlijke politieke voorkeur niet eens ter sprake, laat staan bekritiseerd worden door het bestuur en of andere medewerkers / vrijwilligers !
  Als bestuur van een wijkcentrum zou je die mensen moeten koesteren !

  Niet alleen bij het werken in een Wijkcentrum, maar ook in gewone reguliere banen geld nog steeds de vrijheid in politieke voorkeur.
  We leven niet in een communistische Staat of dictatuur, anders hadden we in Nederland maar één politieke partij gehad en hadden we iedereen “Kameraad” genoemd.

  Maar vrijheden en rechten worden blijkbaar in het wijkcentrum niet erkend, gehandhaafd en toegepast. Het wijkcentrum heeft blijkbaar een, op dictatuur, gefundeerd bestuur !

  Wat ook blijkt uit het feit dat, ondanks dat de trotse slogan onder het logo van het wijkcentrum op haar Facebookpagina “Samen wonen – werken – groeien” is, is er ook geen transparantie !
  Informatie over wie de Bestuursleden zijn is niet te vinden, ook niet op de website.
  Openheid over de begroting is er ook niet, ondanks dat het wijkcentrum wel 6.500 Euro Gemeentelijke subsidie ontvangt, wat Gemeenschapsgeld is, wat door de inwoners van de Gemeente wel opgehoest moet worden !!
  Het afzetten van secretaris Miep Versteeg terwijl ze in het ziekenhuis lag !
  Hoe zit het dus met dat “Samen” ???

  Het is goed dat tenminste de Volkspartij hierover in de Gemeenteraad kritische vragen stelt,… maar de rest van de politieke partijen in de Gemeenteraad en het Gemeentebestuur brachten deze vragen niet naar buiten !
  Blijkbaar kan je onder het huidige Gemeentebestuur, als verantwoordelijk bestuur van een wijkcentrum, dus lekker doen en laten met Gemeenschapsgeld wat je wil en ben je ook niet verplicht je te houden aan de Nederlandse wetgeving inzake Vrijheden en Rechten en heeft het huidige bestuur blijkbaar ook geen normen en waarden zoals die we in Nederland kennen en zijn.

 3. Ik begrijp niet dat er niet ingegrepen word ,wat is dit voor gemeente bestuur ,
  Schandalig dat dat zo maar kan ,ook ik ben weggelopen met zo,n angstcultuur
  Hoe haalt iemand het in z,n hoofd om iemand een motie van wantrouwen ,te geven
  Die tot aan dr strot in het gips zit en zich niet kan verdedigen zo te kleineren .
  Het is schandalig en ook schofterig om zo iets te doen .
  Doe er aub wat aan zo dat we weer lekker kunnen genieten van wat eens een super gezellige wijkcentrum was

 4. het is schandalig zoals het gaat in het wijkcentrum vrijwilligers die tegen gas geven worden door de voorzitster en door de politie eruit gezet van de eens zo’n leuke vrijwilligers groep is niets meer over en het word er steeds ongezelliger ze regeerd met ijzeren vuist en dat kan toch niet de bedoeling zijn vroeger onder het beheer van miep en joop was het een heel fijn en gezellig centrum .ik zou maar eens nagaan waar ze de opbrengst van de bingo laat terwijl ze subsidie ontvangt en inkomsten van diverse aktiviteiten hier kan ik zo kwaad om worden gemeente doe een onderzoek naar alles er zijn genoeg klachten over deze dame bij jullie binnen gekomen en tot op heden hebben jullie er niets aan gedaan namens alle vrijwilligers die eruit zijn gezet bedankt

 5. Het hele gemeentelijke Nissewaard orgaan is 1 grote roddelkliek. Mijn logeerhuis (cliëntinitiatief St. logeerhuis Smba) heeft een jaar lang op een illegale zwarte lijst gestaan. Waarschijnlijk omdat ik heel kritisch ben geweest over bijvoorbeeld het Joz en niet snel een blad voor mijn mond neem. Ik heb bijvoorbeeld mijn mening geuit dat ik het schandalig vind dat het Joz getto vorming tussen Marokkaanse jongeren stimuleert. Ook heb ik discussie gehad op internet dat ik het belachelijk vind dat alle 18 plussers in 90 procent van alle logeerhuizen worden geweerd, terwijl veiligheid helemaal niet per definitie kalenderleeftijd gerelateerd is. Ook ben ik open over mijn eigen beperking (Autisme en trage verwerking). Het Jot en de gemeente probeerde daarnaast ouders wijs te maken dat hier waarschijnlijk kinderen misbruikt gaan worden. Een ergere vorm van laster bestaat er niet.

  Een moeder die haar kind hier heeft logeren had het over dat ene mevrouw Trustfull (beleidsmedewerker wmo/ jeugdwet) heeft verteld dat ik een WLZ indicatie heb en problemen zou krijgen met het zorgkantoor. Pure privacy schending. Ook heeft deze moeder mij zwart op wit laten zien dat de gemeente Nissewaard al negatieve lasterende berichten verspreiden via het Jot, terwijl we nog niet eens gestart waren en Nissewaard niet eens onderzoek had gedaan. Nu snap ik waarom een jaar lang potentiële cliënten na contact te hebben gehad met het Jot, het ineens allemaal te spannend vonden.
  Ik deel mijn eigen begeleiders die permanent aanwezig zijn tijdens de logeerweekenden, ik krijg er niets voor betaald. Hierdoor kunnen veelal kinderen met Autisme logeren op een hele kleine groep en profiteren van mijn ervaringsdeskundigheid in combinatie van profs. De loge’s en ouders geven dit logeerhuis minstens een 7,5 en soms zelfs een 10.

 6. Alle bewijzen zijn er ……Als die deksel van de beerput er af gaat, komt er nog veel meer vuil naar boven…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *